Start 2 run & walk

Data 2024

We starten op maandag 15 april en sporten vervolgens elke volgende maandag, in totaal 10 weken. De grote finale vindt plaats op maandag 17 juni. We verzamelen telkens aan de parking van Liedekerkebos.

Kalender 2024: (verschijnt eerstdaags…)

Inschrijven is gratis en zorgt ervoor dat je verzekerd bent tijdens de activiteiten (doen dus!).

Gebruik deze link om u in te schrijven 

of scan de QR-code op de affiche (onderaan deze pagina)
Lopen (en stappen) voor beginners, jong en oud

In 2024 voorzien we (zoals de vorige jaren) ook een Start 2 walk !!

Organisatie

… door de gemeente Liedekerke i.s.m. Liekerk Jogging.

Start 2 RUN

Wie heeft er zin om na de winter zijn stramme spieren opnieuw soepel te maken? Dit is het moment om uw goede voornemens in daden om te zetten. Trek uw sportschoenen aan en doe met ons mee! In groep is het veel toffer dan wanneer je alleen bent.

De trainingen worden gegeven door ervaren lopers en wandelaars van Liekerk Jogging Team. De lessenreeks begint vanaf nul: iedereen kan dus deelnemen. Voor de lopers is het de bedoeling om na 10 weken één grote ronde van 5 km te lopen in Liedekerkebos. Lopers met meer ervaring kunnen hun afstand uitbreiden van 5 naar 10 km.

Start 2 WALK

We bouwen de afstand gedurende de 10 weken rustig op en streven ernaar om tegen het einde een volledige toer van 5 km te kunnen wandelen. Een vast schema of tempo is er niet. De groep blijft bij elkaar en het niveau wordt aangepast aan de aanwezigen.   


Loopschema’s

De volgende schema’s zijn enkel richtinggevend. Diegenen die voldoende vrije tijd hebben raden wij aan om 2 maal per week te joggen. 

Loopschema van 0 tot 5 km

De trainingen beginnen steeds met het in groep lopen van enkele korte afstanden – ongeveer 100 meter – als opwarming van de spieren. Elke training eindigt met lichtjes uitlopen. De volledige duur van elke training bedraagt ongeveer 50 minuten. Het doel bestaat er in na 10 weken een volledige “grote ronde” in Liedekerkebos onafgebroken te lopen. De afstand bedraagt ongeveer 5 kilometer. 

WeekTraining
15 x 2 minuten joggen
25 x 3 minuten
35 x 4 minuten
44 x 6 minuten
53 x 8 minuten
63 x 10 minuten
72 x 15 minuten joggen
82 x 2 km joggen
92 x 2,5 km
105 km test
Loopschema van 5 tot 10 km

Lopers met meer ervaring kunnen hun afstand uitbreiden van 5 naar 10 km. Diegenen die starten met deze lessenreeks kunnen al zonder problemen 5 km aan een stuk lopen. Voor deze deelnemers is het doel om op 10 weken tijd een grotere afstand te kunnen afleggen. Er wordt niet alleen getraind om langer te kunnen lopen, maar ook om de totale afstand (10 km) zonder tussenstop te kunnen afleggen in iets meer dan 1 uur tijd.

WeekTraining
13 x 10 minuten
22 x 15 minuten
32 x 20 minuten
430 minuten joggen – 10 traag, 10 sneller, 10 traag
52 x 25 minuten joggen
640 minuten joggen – 15 traag, 10 sneller, 15 traag
72 x 30 minuten joggen
850 minuten joggen – 20 traag, 10 sneller, 20 traag
91 u joggen
1010 km test
Joggen voor beginners

Joggen is de beste manier om hart, bloedvaten en longen in goede conditie te brengen. Het verstevigt tevens onze weerstand tegen verkoudheden en andere ziektes.

Bijna iedereen kan joggen. Je kan het in je eentje of in groep. Joggen is een goedkope sport, maar bespaar niet op de kwaliteit van je sportschoenen. Dat is essentieel om de belasting van je rug en kuitspieren te verminderen.

Wanneer?

De lessenreeks begint na de paasvakantie om 19:00 uur; en dit telkens op maandag.

Niet voor jou?

Joggen is één van de beste manieren om te ontspannen. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Joggen is een prima onderdeel van een afslankingsprogramma of een dieet. Er zijn weinig activiteiten die sneller of meer calorieën verbranden dan lopen. Veel diëtisten raden hun patiënten aan om te gaan joggen als aanvulling op hun dieet.

Enkele adviezen

Loop in “praattempo”. Loop nooit zo snel dat je niet meer gewoon kan praten.

Blijf in “praattempo” lopen, ook al denk je dat je veel sneller kan. 

Forceer nooit. De aanpassing van pezen en spieren duurt langer dan die van hart en longen!

Als je pijn in de benen krijgt, moet je het tempo verlagen. Loop liever lang en langzaam dan kort en snel.

je trainer
Flyer 2024